Tabăra de excelenţă SIR (Science – Intelligence – Research) pentru 70 de elevi olimpici din cele cinci eparhii ale Mitropoliei Olteniei

Tabăra de excelenţă SIR (Science – Intelligence – Research) pentru 70 de elevi olimpici din cele cinci eparhii ale Mitropoliei Olteniei

În perioada 6-9 iulie ac. 70 de elevi din clasele VII-XI care au avut cele mai bune note la faza judeţeană a Olimpiadei de Religie, au primit cu bucurie invitaţia de a participa lângă Mănăstirea Tismana la tabăra de excelenţă SIR.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, şi cu ajutorul Fundaţiei Cuvântul Care Zideşte, iniţiativa de a promova, dar şi de a răsplati cele mai bune rezultate la învăţătură s-a finalizat frumos sub genericul SIR (Science – Intelligence – Research).
Întâlnirea elevilor merituoşi de la şcolile şi liceele din judeţele: Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi şi Olt a fost susţinută financiar de Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, dimpreună cu cele şase protopopiate din teritoriu: Craiova Sud, Craiova Nord, Băileşti, Târgu Jiu Sud, Târgu Jiu Nord şi Târgu Cărbuneşti.
Participanţii au fost integraţi într-un program prestabilit, cu activităţi creative şi recreative, menite să dezvolte comunicarea şi interacţiunea între ei.
Prima zi a taberei a debutat cu închinarea la Mănăstirea Tismana pentru a mulţumi Bunul Dumnezeu pentru oportunitatea avută, apoi elevii s-au întâlnit cu măicuţa ghid pentru a vizita muzeul mănăstirii şi a se răcori la întoarcere la Izvorul Basarabilor.
În fiecare seară, unii elevi au ales să meargă, însoţiţi de doamna profesoară Alexandra Iliescu, la mănăstire pentru a participa la slujba Vecerniei cu Litie sau la Priveghere.
Programul taberei a continuat cu atelierul de creaţie-pictură. Fiecare elev a fost invitat să aşeze pe coală un crâmpei din ce a văzut sau simţit în tabără. Astfel, peştera Sfântului Nicodim şi legenda tezaurului, chipul sfântului aşa cum apare în icoane, peisajul natural al Tismanei, mănăstirea cu toată bogăţia ei cu flori, clădiri, munte şi pelerini, simboluri religioase şi mesaje ale tinerilor au fost desenate în creion sau pictate în diferite tehnici.
Toate lucrările au fost expuse, putând fi cercetate şi admirate de trecători, dar şi de membrii Sfântului Sinod al Mitropoliei Olteniei.
Elevii au recapitulat regulile de circulaţie pentru grupuri pe drumurile publice, au învăţat să citească semnele de marcaj pentru diferite trasee montane, au avut de acordat primul ajutor pe munte, şi-au amintit de şcoală, citind poezii la Chioşcul lui Coşbuc şi au mers pe două trasee către Schitul Cioclovina de Jos, s-au rugat împreună, au învăţat cântece religioase, au vizionat filme tematice şi au participat la cursul de iniţiere în limba germană.
IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, a fost prezent în mijlocul elevilor marţi, 7 iulie, când le-a rostit un cuvânt de binecuvântare, i-a felicitat pe copii pentru rezultatele la învăţătură şi şi-a exprimat dorinţa ca tabăra SIR să se permanentizeze în întreaga Mitropolie a Olteniei.
Cu acest prilej, arhiereii olteni IPS Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, PS Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, şi PS Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, alături elevii şi profesorii îndrumători au luat parte la serbarea festivă organizată de absolvenţii cursurilor de perfecţionare profesională pentru cântăreţi bisericeşti, în sala de festivităţi a hotelului Tismana, locaţie aşezată în vecinătatea sfintei mănăstiri .
La finalul activităţilor, cei 70 de olimpici şi profesorii însoţitori din Mitropolia Olteniei au primit, la focul tradiţional de tabără, premii şi diplome din partea Fundaţiei Cuvântul Care Zideşte .

A consemnat,
Prof. invitat Iliescu Alexandra Cristina
(Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal)

tis 1

tis 2

tis 3

tis 5

tis 6

tis 8

tis 9

tis 10

tis 12

 

tis 14

 

 

Anunțuri

About florigrecu

Prof. religie

Posted on Octombrie 21, 2015, in Materiale pentru predarea religiei. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: