Festivalul- Concurs de Poezie Religioasă Craiova

Fundaţia „Cuvântul care Zideşte“, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Craiovei şi Mitropoliei Olteniei, a organizat, înainte de praznicul Sfântului Nicolae, cea de-a IX-a ediţie a Festivalului – Concurs de Poezie Religioasă.

Potrivit Cristinei Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei, la etapa finală a concursului interjudeţean s-au calificat 25 de elevi din clasele primare, gimnaziu şi liceu.

Prima etapa a constat în trimiterea a două poezii cu temă creştină, având un motto, iar într-un plic separat s-au trimis datele participanţilor.

Juriul de specialitate a ales cu seriozitate poeziile pentru calificarea la etapă finală a concursului.

Concurenţii s-au întâlnit pe 4 decembrie ac. la Centrul de restaurare, conservare patrimoniu şi vizualizare al Facultăţii de Teologie Craiova.

Etapa finală a constat în compunerea unei poezii de minim două strofe, folosind cuvintele cheie propuse de juriu, pentru elevii de la clasele primare şi de gimnaziu. Elevii de liceu au ales titlul potrivit şi au compus două poezii, timp de o oră.

Lista elevilor câştigători pentru toate secţiuni poate fi accesată la adresa http://fundatiacuvantulcarezideste.blogspot.ro/

La finalul competiţiei, după ce elevii au citit în faţa auditoriului poeziile declarate câştigătoare, doamna Cristina Stamatoiu, director executiv al ONG-ului, i-a mulţumit IPS Părinte Irineu pentru purtarea de grijă, menţionând totodată că proiectele de promovare a tinerelor talente reprezintă o prioritate pentru Fundaţie.

Toţi participanţii au primit diplome şi premii din partea Fundaţiei.

Fundaţia „Cuvântul care Zideşte“ din Mun. Craiova promovează valorile culturale şi spirituale creştine, derulează activităţi educative în toate domeniile şi ajută prin activiţăţi caritabile persoanele aflate în dificultate, fără nici o descriminare.

Despre câştigătorul nostru …

Elevul Alexandru Enache din clasa a XII-a de la Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” din Mun. Caracal a fost selectat nu doar printre finalişti, ci a obţinut şi premiul I.

Alex, este cunoscut publicului iubitor pe poezie şi aforisme, prin implicarea directă, prin postări de calitate şi dezbateri, în mediile on-line.

Astfel, Alexandru scrie poezie şi poezii, scrie mult şi este apreciat, iar ca mărturie stau acum două cărţi serioase de antologie contemporană Terapie prin poezie şi Speranţă în versuri. Anul acesta, la Târgul de carte Gaudeamus şi-a lansat cartea de autor Măşti, grafica fiind gândită de fratele său Florin, elev la Liceul de Artă “Marin Sorescu” din Mun. Craiova.

Luna decembrie, vine cu daruri pentru toţi, dar şi cu momente festive, printre care Ziua Persoanelor cu Disabilităţi. De aceea, ne-am dorit să vi-l prezint pe Alex şi să vă invităm să vă familiarizaţi cu poezia lui. Pentru noi, cei care îl cunoaştem, Alexandru este un etalon, este cel la care ne raportăm atunci când ne întrebăm dacă mai putem accepta sau nu o situaţie şi care ne este limita.

http://ziarullumina.ro/festival-de-poezie-religioasa-la-craiova-107678.html

http://www.gazetaoltului.ro/gazeta-new/invatamant/concurs-de-poezie-religioas–3c8c820083c0413faae552b472ef8dcc

 

Anunțuri

Posted on Decembrie 5, 2015, in concurs, Materiale pentru predarea religiei. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: